A SIMPLE KEY FOR ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU UNVEILED

A Simple Key For istiridye mantar tohumu Unveiled

A Simple Key For istiridye mantar tohumu Unveiled

Blog Article

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının twenty°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

evinizde işyerinizde yada bahçenizde kanlıca mantarı yetiştirin. Sporlar tahıl tanelerine aşılanmıştır. buğday yada akdarıya aşılanmış milyonlarca spor tanesi.

İstiridye mantarıyla uyumlu bir başka sebze olan karnabaharı da unutmak olmaz. Bugüne dek onları bir arada kullanmayı hiç düşünmediyseniz mevsimi geçmeden kolayca hazırlanan bu tarifi en az bir kez sofranıza konuk etmelisiniz.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Uzun yıllar boyunca kuzugöbeğinin nasıl yetiştirileceği bilinmiyordu. 1982 yılında Ower isimli araştırmacı, laboratuvar koşullarında bu mantarı yetiştirmeyi başardı ve üretim tekniği konusunda patent aldı.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 kendinden delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

· İceberg marulu genellikle soğuk hava koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları genellikle baharın erken veya sonbaharın başlarında ekebilirsiniz. Toprak sıcaklığı 5-eighteen °C arasında olmalıdır.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık fifteen ila 20 santigrat dereceler arası.

Uzman Desteği: Deneyimli bahçıvanlardan oluşan ekibimiz tavsiye vermek ve endişelerinizi gidermek için her zaman hazırdır.

Mantar toplamak ciddi bir bilgi, deneyim ve dikkat gerektirir. Eğer mantar toplama konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz veya doğru tanıma konusunda emin değilseniz, lütfen profesyonel bir mantar uzmanına danışın veya yetkili kaynaklardan bilgi edinin.

Tohumları bu ağaçların dibine ekmek de yeterli olmuyor tabii. Ekimden önce toprağı yabani otlardan tamamen arındırmış olmanız da sağlıklı yetişebilmeleri için önemli.

Şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle istiridye mantarı olarak adlandırılmıştır. Doğada kavak ve kayın ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinir. Nadiren de olsa ağaç mantarı olarak da adlandırılır.

Mantar yetiştiriciliği Mantar yetiştiriciliği Mantar more info sıcaklık ve nem miktarı kontrol altında tutulabilen,…

· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı yetiştirmek için kullanacağınız bir konteyner veya torba.

Report this page